Kinderen moeten nog leren omgaan met emoties en daar hebben ze hun omgeving bij nodig

* Introductieworkshop

Voor ouders/opvoeders

 

De workshops van SOS kinderen en emoties zijn laagdrempelig en heel praktisch. Je krijgt tips en handvatten aangereikt waar je zelf gemakkelijk mee aan de slag kunt.

 

In 1 tot 1,5 uur ga ik met de deelnemers (max. 20) aan de slag met:
* Welke emoties zijn er?
* Waarom zijn emoties belangrijk?
* Wat hebben kinderen te leren?
* Wat is de taak van ons als ouder/opvoeder op het gebied van emoties?
* Het uitwisselen van ervaringen.

 

Het is een interactieve workshop. Ik laat je kennismaken met wat kinderen te leren hebben en hoe jij hier je bijdrage aan kunt leveren, thuis of op je werk. De workshop zorgt voor herkenning, bewustwording en inzichten in het omgaan met emoties en de invloed die emoties hebben op ons gedrag.  Je krijgt een hand-out mee zodat je de informatie nog een rustig kunnen nalezen.

 

Kostprijs: €17.50 p.p. of €30 per koppel

 

Introductieworkshop SOS kinderen en emoties voor op scholen, kinderopvang, gastouderbureaus, ouderavonden op aanvraag.

 

* Huiskamerworkshop

Met vrienden, familie of bekende

 

De introductieworkshop kan ook bij jouw thuis in een vertrouwde omgeving gegeven worden. Bijvoorbeeld met een aantal vrienden, bekenden of familie. Wanneer jij als gastvrouw/-heer zorgt voor minimaal 5 gasten, mag jij gratis deelnemen. Jij stelt jouw huiskamer of een ruimte ter beschikking.

 

Kostprijs: €15 p.p.

* 3-delige workshop kinderen en emoties

Voor ouders/opvoeders 

 

In 3 bijeenkomsten van 2,5 uur word je geïnspireerd om wellicht op een andere manier te kijken naar lastige situaties. We kijken naar de werking en functie van emoties en wat kinderen te leren hebben. Tijdens de 3 bijeenkomsten komen volgende emoties aan bod: Boos, Bang, Bedroefd en Blij. Je krijgt inzicht en concrete tips wat je kunt doen in situaties waarin je te maken krijgt met een kind met deze emoties. Je gaat tijdens de bijeenkomsten zelf met de concrete tips aan de slag, om zo te ervaren wat bij jou en (je) kind(eren) past. Je krijgt diverse handvatten aangereikt om zelf mee verder te kunnen, thuis of in je werk.

 

Daarnaast is het ook fijn om als ouder en/of opvoeders samen ervaringen uit te wisselen: van en met elkaar leren en elkaar inspireren!

 

Grootte van de groep: min. 4 personen en max. 12 personen

Kostprijs: €95 p.p. of €150 per koppel

 

3-delige workshops SOS kinderen en emoties voor op scholen, kinderopvang, gastouderbureaus, ouderavonden op aanvraag.